Här hoppar vi som vanligt mellan ämnena, så nu ska jag tipsa om någonting ljuvligt som jag lagat under veckan. Aj, så smarrigt! Först och främst: fyllda paprikor . Jag hade inte lagat denna underbara rätt på många år men väninnan kom över och hon var sugen så vi lagade tillsammans enligt hennes recept. – Så stora paprikor som möjligt. Jag gillar egentligen inte röda men i ugn blir de ljuvligt ”köttiga” och utan den där stickande smaken som röd paprika ofta har. Avlägsna kärnorna och fyll sedan paprikorna med en sörja gjord på: – Valfri mjukost, krossad tomat, champinjoner i små, små bitar (jag vill slå ett slag för burkchampinjoner – jag älskar dem!), schalottenlök, gröna oliver (även dessa ingredienser i små, små bitar), kapris, hackad vitlök, en påse tacokrydda. Se till att sörjan inte är för lös. Toppa med riven ost och sätt på locken. In i ugnen i 200 grader i ca 45 minuter. Sedan är det bara att njuta. Soppa hör hösten till! Jag har även lagat en ny va...
Kommentarer
Fint shirt förresten, det ska du ha på dig i skogen..
men rabarberpaj med vaniljsås är fantastiskt!
Rabarber kommer för övrigt från latinets rheubarbarum som är en sammansättning av rheum (=rot) och barbarum (=främmande), dvs "främmande rot".
Bror - MYCKET! :D
Aron - Hahaha. Bra. Då vet jag.
Torpedo - Vaniljsås till vad som helst är kalas!
Nisse - Jag kan tänka mig att du är en riktig rabarberkvinna.
Micke & Rexxie - Tack för att ni gör mig ännu visare. :)
Tennis - Jag testade. Det var kul. :-O
Euro - Ja. Det var smarrigt. Men jag föredrar nog ändå feta, traditionella pannkakor med sylt!
Varga - Tack detsamma!
Min favorit är ändå den ungerska pannkakan, palasinta (stavningen pratar vi inte om, men man uttalar det så!). Det är en tunn pannkaka, ihoprullad med en speciell chokladsås i. Så vansinnigt gott!
Och rabarber är också gott.
I smulpaj med massor med vaniljsås. Mums.
Växtern är förresten nån slags Rhipsalis...