Ego del 2 - Värderingar



Så här ser tydligen mina värderingar ut.

Värderingarna är indelade i fyra delar. Du får högst poäng i delen uppe till vänster. Det betyder att de viktigaste värderingarna för dig är att njuta av livet, uppleva spänning och prestera.



Universalism - Universalism betyder att vilja visa omsorg. Värderingen avser den hållning som visar hänsyn till mänskligheten, till det allmännas väl, större värden än hänsynen till den enskilda personen. Nyckelord är: förståelse, tolerans, lika värde och miljövård.
Konformitet - Målet för dem som sätter konformitet högt är att undvika handlingar, händelser och impulser som kan vara upprörande eller skada andra eller stå i strid med sociala förväntningar och normer. Nyckelord är: hövlighet, lydnad, självdisciplin, respekt för äldre, respekt för lagen och att hedra föräldrarna.
Fart och spänning - De som sätter stimulans högt menar att mod, spänning, variation och utmaningar är värdefullt.
Vänlighet - Värderingen vänlighet refererar till en önskan att bevara och öka välfärden för sina närmaste. Nyckelord är: hjälpsamhet, ärlighet, tillgivenhet, lojalitet och ansvar.
Frigjordhet - Frigjordhet avser värderingen att tänka och handla självständigt. Värderingen frigjordhet avser hållningen att självständighet är viktigt. Nyckelord är: oberoende tanke och handling, valmöjligheter, kreativitet, utforskning, frihet, oberoende, nyfikenhet och val av egna mål.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens ord

Madonna Topp 50 #38

Frustrerad tjur