Här hoppar vi som vanligt mellan ämnena, så nu ska jag tipsa om någonting ljuvligt som jag lagat under veckan. Aj, så smarrigt! Först och främst: fyllda paprikor . Jag hade inte lagat denna underbara rätt på många år men väninnan kom över och hon var sugen så vi lagade tillsammans enligt hennes recept. – Så stora paprikor som möjligt. Jag gillar egentligen inte röda men i ugn blir de ljuvligt ”köttiga” och utan den där stickande smaken som röd paprika ofta har. Avlägsna kärnorna och fyll sedan paprikorna med en sörja gjord på: – Valfri mjukost, krossad tomat, champinjoner i små, små bitar (jag vill slå ett slag för burkchampinjoner – jag älskar dem!), schalottenlök, gröna oliver (även dessa ingredienser i små, små bitar), kapris, hackad vitlök, en påse tacokrydda. Se till att sörjan inte är för lös. Toppa med riven ost och sätt på locken. In i ugnen i 200 grader i ca 45 minuter. Sedan är det bara att njuta. Soppa hör hösten till! Jag har även lagat en ny va...
Kommentarer
Med hundarna, hästarna, grytorna och köksmöblerna.
Det blir så mycket trevligare då.
:)
Om nån säger att jag är lik min far, blir jag dock lite besviken.
Jag har varken skägg eller lockigt hår.
;)
Bror - Du är så poetisk. ;)
Therese M - Ja! Du har rätt som vanligt! :):)
X Man - Jag behöver en sockerpappa.
Inte så mycket egenkomponerat, kanske. Och säkert inte vackert heller.
Men låter, det gör jag.
Ofta och mycket. ;)