Här hoppar vi som vanligt mellan ämnena, så nu ska jag tipsa om någonting ljuvligt som jag lagat under veckan. Aj, så smarrigt! Först och främst: fyllda paprikor . Jag hade inte lagat denna underbara rätt på många år men väninnan kom över och hon var sugen så vi lagade tillsammans enligt hennes recept. – Så stora paprikor som möjligt. Jag gillar egentligen inte röda men i ugn blir de ljuvligt ”köttiga” och utan den där stickande smaken som röd paprika ofta har. Avlägsna kärnorna och fyll sedan paprikorna med en sörja gjord på: – Valfri mjukost, krossad tomat, champinjoner i små, små bitar (jag vill slå ett slag för burkchampinjoner – jag älskar dem!), schalottenlök, gröna oliver (även dessa ingredienser i små, små bitar), kapris, hackad vitlök, en påse tacokrydda. Se till att sörjan inte är för lös. Toppa med riven ost och sätt på locken. In i ugnen i 200 grader i ca 45 minuter. Sedan är det bara att njuta. Soppa hör hösten till! Jag har även lagat en ny va...
Kommentarer
Önskar dig och Sebbe en mysig och kärleksfull kväll.
Puss
Jerry & Ponte - Ställer ni upp eller?
Tennis - Min idyll mot ditt ungdomliga och fräscha liv?
Nisse - Det var ovanligt gott måste jag säga. Och tack!
TLH - Gratäng is the thing! Väldigt fult ord för övrigt.