Här hoppar vi som vanligt mellan ämnena, så nu ska jag tipsa om någonting ljuvligt som jag lagat under veckan. Aj, så smarrigt! Först och främst: fyllda paprikor . Jag hade inte lagat denna underbara rätt på många år men väninnan kom över och hon var sugen så vi lagade tillsammans enligt hennes recept. – Så stora paprikor som möjligt. Jag gillar egentligen inte röda men i ugn blir de ljuvligt ”köttiga” och utan den där stickande smaken som röd paprika ofta har. Avlägsna kärnorna och fyll sedan paprikorna med en sörja gjord på: – Valfri mjukost, krossad tomat, champinjoner i små, små bitar (jag vill slå ett slag för burkchampinjoner – jag älskar dem!), schalottenlök, gröna oliver (även dessa ingredienser i små, små bitar), kapris, hackad vitlök, en påse tacokrydda. Se till att sörjan inte är för lös. Toppa med riven ost och sätt på locken. In i ugnen i 200 grader i ca 45 minuter. Sedan är det bara att njuta. Soppa hör hösten till! Jag har även lagat en ny va...
Kommentarer
Eller biff?
På tal om köttstycken. Jag blev riktigt chockad häromdagen då jag var och handlade på Hemköp city. Man kan nu köpa zebra, krokodil, orm och springbok.
Vem köper sånt? Och varför?
"Mmm, I do feel like some Crocodile Curry tonight dear, don't you?"
"Ooh yes, I'll just pop down to Hemköp to buy some".
Förekommer sådana samtal i hela Stockholm utan att man vet om det? Varför tar man in köttet annars? Märkligt.
Jaja, nu har jag tagit upp för mycket kommentatorsplats igen. Jag ska gå titta på Seyyal igen istället.
Euro - :) Det förekommer konstigare konversationer än så, kan jag lova.