Här hoppar vi som vanligt mellan ämnena, så nu ska jag tipsa om någonting ljuvligt som jag lagat under veckan. Aj, så smarrigt! Först och främst: fyllda paprikor . Jag hade inte lagat denna underbara rätt på många år men väninnan kom över och hon var sugen så vi lagade tillsammans enligt hennes recept. – Så stora paprikor som möjligt. Jag gillar egentligen inte röda men i ugn blir de ljuvligt ”köttiga” och utan den där stickande smaken som röd paprika ofta har. Avlägsna kärnorna och fyll sedan paprikorna med en sörja gjord på: – Valfri mjukost, krossad tomat, champinjoner i små, små bitar (jag vill slå ett slag för burkchampinjoner – jag älskar dem!), schalottenlök, gröna oliver (även dessa ingredienser i små, små bitar), kapris, hackad vitlök, en påse tacokrydda. Se till att sörjan inte är för lös. Toppa med riven ost och sätt på locken. In i ugnen i 200 grader i ca 45 minuter. Sedan är det bara att njuta. Soppa hör hösten till! Jag har även lagat en ny va...
Kommentarer
Däremot måste jag har någonstans en interessant bild med katten och en fågel, måste i kväll letar efter den.
TLH - Så ser ju sanningen ut, trots allt. ;) Leta efter bilden, du!
Men gott ser det ut.
Och så lite; vad skulle det annars se ut som!?
Annen - Testa genast!
Måste säga att det är väldigt skönt att ha alla dessa nya alternativ. Man är ju trots allt van vid "vanlig" mat. Och är nog lite inrutad. En rätt ska se ut på ett visst sätt.